Zonnepanelen kopen? Zorg voor een goed dak

 

Veel huiseigenaren gaan tegenwoordig rekenen over hun energielasten. Die zijn aanzienlijk te beperken door de aanschaf van zonnepanelen. De overheid stimuleert de aanschaf ervan door teruggave van de btw over de aanschaf- en installatieprijs. En het is ook zeker de moeite waard om rond te kijken of deze aanschaf de moeite waard is. Voor de kosten moet je het niet laten. Ook voor diegenen die hiervoor niet de benodigde middelen hebben, kunnen deze aanschaf doen doordat er diverse goedkope leningen voor te krijgen zijn. Vaak kun je ook via de gemeente een voordelige lening afsluiten voor de aanschaf van zonnepanelen.

Bereid een dergelijke aankoop goed voor door veel informatie te verzamelen. Er zijn diverse onafhankelijke sites die hierover voldoende voorlichten. En bekijk eens of je zelf de installatie kunt doen. Je moet daarvoor het dak op en dat moet je durven. Maar het is sowieso verstandig om het dak even goed te bekijken alvorens deze stap te zetten. Het is belangrijk dat de staat van het dak in orde is. Zo is het bijvoorbeeld van belang om te kijken of de daklatten nog in goede staat zijn. Wanneer deze verrot zijn, kun je ze beter eerst laten vervangen. Sommige leveranciers van zonnepanelen willen namelijk de panelen op de daklatten bevestigen in plaats van op de dakpannen zelf.

Als je zelf het dak op gaat, zorg dan wel voor goed schoeisel. Via een Zalando kortingscode kun je al heel stevige schoenen kopen, maar je kunt ook googelen op Zalando kortingscode om sportschoenen te kopen. Zolang het maar geen gladde zolen zijn.
Je kunt natuurlijk ook alles uitbesteden en de hele installatie laten doen. Laat het bedrijf van te voren kijken of je dak geschikt is voor de panelen, anders kun je nog voor vervelende verrassingen komen te staan. Over het algemeen heb je binnen 6 tot 8 jaar de aanschafprijs van de panelen terugverdiend. Bereken wel mee dat je ieder jaar de zonnepanelen schoon moet maken of dit moet laten doen voor een optimale opbrengst. Dat gaat natuurlijk weer af van de besparing die je hebt op de energie. En als je nog een oude meter hebt die terug kan draaien, moet je die ook zeker niet laten vervangen. Het kan namelijk zijn dat de saldering minder gunstig wordt in de toekomst. Met een oude meter ben je dan zeker goedkoper uit.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>