Welke verantwoordelijkheden heeft een huurbaas?

De huurbaas heeft een aantal verantwoordelijkheden. Meestal worden deze vastgesteld in een contract. Hierbij wordt aangegeven wat de afspraken zijn tussen de huurder en de huurbaas. Iedereen moet zich aan deze afspraken houden. Maar wanneer er wat met het onderhoud van de woning is, dan moet de huurder het melden en de huurbaas dient er dan voor te zorgen dat het wordt opgelost. Een woning onderhouden is van belang, de huurbaas zal het na verloop van tijd weer aan iemand anders opleveren en dan moet er voor gezorgd worden dat de staat van de woning in orde is.

De huurders moeten veilig in de woning zijn en wanneer iets kapot is, bijvoorbeeld een lekkage of een ruit die vervangen moet worden, dan moet de huurbaas dat regelen. De huurbaas komt nauwelijks bij de huurders op bezoek maar er zou afgesproken kunnen worden dat ze een per jaar bij elkaar komen en alles bekijken zodat vastgesteld kan worden of dat er bijvoorbeeld onderhoud nodig is aan een muur of vloer. Dit kan in onderling overleg, maar het beste kun je je huurbaas te vrienden houden en samen door één deur gaan. Als je dat niet kan, dan kan dat voor erg lange discussie zorgen en dat is de moeite niet. Bespaar je dat en zorg dat je beide je verantwoordelijkheid neemt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>